T. 0547 - 363035
E-mail: klik hier

Onderhoud

Preventief onderhoud de oplossing voor een langere levensduur
U kunt bij ons niet alleen terecht voor het aanleggen van een nieuw rieten dak, maar ook voor het onderhouden en herstellen van rieten daken. Een nieuwe rieten dakbedekking vraagt de eerste jaren geen bijzondere onderhoudsvoorzieningen.
Het regelmatig inspecteren van het riet is een goede preventieve maatregel om extra slijtage en schade te voorkomen. Schade die door vogels is aangebracht (meestal net onder de nokvorsten) kunt u het beste snel laten herstellen.
Door een regelmatig onderhoud zal een rieten dak er niet alleen steeds goed blijven uitzien, maar zal ook de levensduur aanzienlijk worden verlengd.

Een hecht en gesloten dak gaat langer mee. Om hiervan verzekerd te zijn, kunt u het beste uw dak regelmatig laten inspecteren en onderhouden.

Een verdubbeling van de levensduur bij goed onderhoud is zeker geen uitzondering!

Wat kunt u zelf doen?
De technische staat van een bestaand rieten dak kunt u globaal zelf beoordelen. Als een dak oud is, kan het zijn dat de verschillende lagen waaruit het dak is opgebouwd zichtbaar worden. Dat is op zich geen probleem, althans als het riet nog goed vast ligt. Het kan zijn dat uw rieten dak zover is afgesleten, dat de spandraden (metalen draden of wilgentenen) waarmee het riet vastzit in het zicht liggen. Dan wordt het tijd voor een onderhoudsbeurt!

Algen en Mos vorming
Algenvorming op daken is een natuurlijk verschijnsel, ongeacht of het nu gaat om een pannendak of een rieten dakbedekking. Vooral rieten daken die lange tijd of zelfs voortdurend nat blijven, zijn gevoelig voor de vorming van algen. De aanwezigheid van algen heeft een negatieve invloed op de levensduur van een rieten dak, met name als deze een aaneengesloten slijmachtige laag vormen. Deze laag zorgt ervoor dat het riet na regen of dauw langer nat blijft, waardoor het vatbaar wordt voor schimmels en rot. Als er eenmaal een groene algengloed op het rieten dak zichtbaar is, dan zal er zich op den duur ook mos op het dak gaan vormen. Algenvorming kan worden bestreden door het riet jaarlijks te laten behandelen met een algendodend middel. Rietdekkersbedrijf Klein Wassink heeft de ervaring en de specialisten in huis om uw dak preventief te beschermen tegen schadelijke mossen en algengroei.
 
Onderhoud een investering in levensduur
Een rieten dak is een kwetsbaar natuur-product dat door goed preventief onderhoud er niet alleen beter uit zal zien, maar ook de levensduur zal aanzienlijk worden verlengd. Rieten dak verzekeren? Ook dat kan!